Over ZGHW

De Coöperatieve Zorggroep Hoeksewaard (ZGHW) is een regionaal samenwerkingsverband van circa 30 praktijkhoudende huisartsen, verspreid werkzaam in de Hoeksche Waard. Deze huisartsen hebben afspraken gemaakt om samen de chronische zorg voor hun patiënten dichtbij huis te kunnen optimaliseren. Hiertoe zijn tevens afspraken gemaakt met andere zorgverleners in de eerste en de tweede lijn.

 

De ZGHW wordt aangevoerd door een bestuur, dat ondersteund wordt door een bureau en een Kerngroep Kwaliteit.

Hoe gaan we met elkaar om? (Hoekse Waarden)

 • Verbinding: we hebben verbinding met elkaar als huisartsen en praktijkmedewerkers en samen maken we de verbinding met onze patiënten.
 • Vertrouwen: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen en kunnen elkaar daarop aanspreken. We hebben vertrouwen in elkaar als collega’s en patiënten kunnen vertrouwen op onze professionaliteit en kennis van zorg.
 • Verdieping: we gaan verder dan alleen onze kennis en kunde. Als collega’s kijken we naar de mens achter de mens. Bij onze patiënten kijken we verder dan alleen de kwaal. We kijken naar de mens achter de ziekte.
 • Veiligheid: we werken samen in een open en transparante werkomgeving. We zijn loyaal naar elkaar en maken alle onderwerpen van zorg bespreekbaar. We zorgen met elkaar dat patiënten in een vertrouwde omgeving gebruik kunnen maken van de juiste zorg.
 • Verantwoordelijkheid: we voelen ons verantwoordelijk om ons mooie vak uit te dragen en de huisartsenzorg te blijven innoveren en ontwikkelen. We voelen ons samen verantwoordelijk om te zorgen voor alle patiënten in onze regio.

Ons bestaansrecht (missie)

Zorggroep Hoeksewaard heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige eerstelijns huisartsenzorg te faciliteren in de Hoeksche Waard. Dichtbij waar het kan en afgestemd op de behoefte van de patiënt. We organiseren deze zorg samen met onze partners in de keten en in het netwerk.

De bedoeling (visie)

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze huisartsenzorg toekomstbestendig te maken en te houden. Door onze zorgverleners in de huisartsenpraktijken te ontzorgen en ondersteunen, krijgen huisartspraktijken meer tijd voor patiënten.

 

We ontwikkelen ons naar een regio organisatie die fungeert als aanspreekpunt. Door het bundelen van onze krachten zijn we in staat om regionale vraagstukken op te pakken, regionale samenwerking te organiseren en gegevensuitwisseling te realiseren. 

De belofte (onze doelen)

 1. Kwaliteit van zorg: de mens en maatwerk staan voorop bij het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg.
 2. Samenwerking: samenwerken is een groot goed. Van samenwerking met collega’s om de hoek tot regionale partners, iedereen doet mee.
 3. Arbeidsmarkt: we investeren in de toekomst en willen een aantrekkelijke regio zijn en blijven. Onder het motto ‘opleiden is het nieuwe werven’.
 4. Digitalisering; we ondersteunen de praktijken met ICT ontwikkelingen als meerwaarde voor de huisarts, patiënt en ketenpartners.
 5. Faciliteren: we ontzorgen en ondersteunen de huisartspraktijken, zodat de huisartsenpraktijken zich kunnen richten op hun primaire taak; patiëntenzorg.
 6. Duurzaamheid: we streven naar toekomstbestendige huisartsenzorg en het beperken van onze ecologische voetafdruk.

Jaarverslag