Samen Beslissen: welke zorg past het best bij u?

Om tot de beste zorg te komen hebben huisarts, praktijkondersteuner en patiënt elkaar nodig. Ieder heeft zijn eigen expertise, het benutten daarvan vergroot de kans op passende zorg. Samen Beslissen maakt dat patiënten meer tevreden zijn over de gegeven zorg en het gekozen beleid beter opvolgen.

90% van de mensen wil Samen Beslissen. Toch ervaart 37% van de patiënten dit daadwerkelijk zo. Daarom is de campagne Samen Beslissen gestart.

Goede voorbereiding helpt bij het Samen Beslissen

Uit onderzoek blijkt dat maar 40% van de patiënten het consult met een zorgverlener voorbereidt. Na een consult bij de huisarts twijfelt 46% van de patiënten weleens of zij voldoende en/of juiste vragen hebben gesteld. Op Thuisarts.nl vindt u meerdere teksten die u helpen bij het voorbereiden van het consult. Hier vindt u informatie over het Samen Beslissen met uw arts.

Begin een goed gesprek

Een goed gesprek met uw huisarts is belangrijk. Op de site Begineengoedgesprek.nl vindt u tips over wat u kunt doen voor, tijdens en na een gesprek. Ook staan er ervaringen over hoe andere patiënten samen beslissen.