Passend Lezen bij Het Oogcafé Hoeksche Waard

Veel mensen krijgen, als ze ouder worden, moeite met lezen. Onder andere door achteruitgang van het gezichtsvermogen, neurologische aandoeningen als afasie en dementie, of door motorische problemen waardoor het zelf vasthouden van een boek of krant moeilijk wordt. Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen, onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze. Nieuwsgierig geworden en/of nog vragen, kom dan ook naar het Oogcafé op 24 juni.

Elke laatste maandag van de maand in 2024 wordt er een Oogcafé georganiseerd. Het Oogcafé Hoeksche Waard is dé plek waar alle zintuigen aan bod komen! Het café is in de eerste plaats bedoeld voor alle inwoners van de Hoeksche Waard en omstreken met een oogaandoening of een zichtprobleem. Maar uiteraard zijn ook partners, familieleden, vrienden of andere geïnteresseerden van harte welkom.

Ontmoet andere inwoners en wissel ervaringen en informatie uit onder het genot van een kop koffie of thee. De inloop is vanaf 14.00 uur bij Boezem & Co aan de Boezemsingel 7 in Oud-Beijerland. Het gebouw ligt naast de kinderboerderij, waar u ook kunt parkeren. Met openbaar vervoer kunt u de buurtbus nr. 712 nemen, deze stopt direct voor de deur. Binnen Oud-Beijerland kunt u ook gebruik maken van De Wielewaal Hoeksche Waard of van ANWB AutoMaatje. Toegang tot het Oogcafé is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de koffie of thee mag.

U wordt welkom geheten door Lo Jongbloed, initiatiefnemer van Oogcafé Hoeksche Waard. Het thema van 24 juni is Passend Lezen. Het programma ziet als volgt uit;

  • 14.00 -14.15 uur inloop met koffie en/of thee
  • 14.15 -14.25 uur introductie Lo Jongbloed
  • 14.25 -15.25 uur presentatie Passend lezen door Janneke Bakker, relatiemanager
  • 15.25 -15.45 uur vragen, ideeën en gedachtes wisselen
  • 15.50 -16.00 uur afsluiting

Wilt u aanwezig zijn? Mail naar: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl

Vervoer nodig of nog andere vragen? Neem contact op met Welzijn Hoeksche Waard 088-7308900 voor meer informatie.

Aanvullende achtergrond informatie Welzijn HW:
Stichting Welzijn Hoeksche Waard zet zich al jaren in voor inwoners van de Hoeksche Waard. Inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degene die dat nodig hebben. Wij weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard. Ons motto is: Met elkaar, voor elkaar.

Wilt u meer weten of heeft u een goed idee voor uw buurt maar weet u niet waar of hoe te beginnen? Wij verbinden, ondersteunen en netwerken samen. Bel 088-7308900 of mail naar info@welzijnhw.nl