Huisartsen gaan voor Hoekse Gezondheid

Met de woorden ‘Huisartsen gaan voor Hoekse Gezondheid’ startte zondag 1 oktober een team vanuit Zorggroep Hoeksewaard aan de Run Bike Run Marathon. Huisarts Jochem Gouweloos was onderdeel van dit team om te laten zien hoe belangrijk bewegen is binnen een gezonde leefstijl.

Huisarts Jochem Gouweloos uit ‘s Gravendeel liep mee in de Run Bike Run als vertegenwoordiging van de huisartsen in de Hoeksche Waard. Als huisarts heeft hij een missie ‘hoe kun je mensen weer gezond maken’. Jochem is er van overtuigd dat een gezonde leefstijl klachten kan voorkomen, maar ook vele symptomen kan verlichten. ‘Leefstijl is niet alleen voeding, maar ook naar buiten in contact met de natuur en het seizoen’ geeft Jochem aan.

Bijna alle huisartspraktijken in de regio zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Zorggroep Hoeksewaard. Hoekse Gezondheid is een van de grote thema’s de komende jaren. Doormiddel van scholingen en bijeenkomsten voor huisartsen en praktijkondersteuners brengen we dit onderwerp in de huisartspraktijken. ‘We leren met elkaar hoe we een gezonde leefstijl bespreekbaar kunnen maken in de spreekkamer’.

Dit uitdragen is een ding, maar dan moet je het zelf ook in de praktijk brengen vindt Jochem. En startte hij zondagochtend om 10.00 uur met frisse moed met zijn team aan de run. Na precies 4 uur bikkelen liep hij met zijn team over de finish. ‘De combinatie van teamwork, buiten in het zonnetje en lekker bewegen was driedubbele winst’.

Met het meedoen aan de run wil Jochem een voorbeeld stellen hoe belangrijk het is om te bewegen. Hij benadrukt hierbij dat hij niet vindt dat iedereen mee moet doen aan een wedstrijd of andere grote uitdaging. Het gaat er om dat je beweegt passend bij ieder zijn mogelijkheden.

Het meedoen aan de Run Bike Run is geen spontane eenmalige actie voor Jochem en zijn team Zorggroep Hoeksewaard. Enkele maanden geleden deden ze al mee aan een hardloopwedstrijd van 5 km. ‘De volgende wedstrijd is nog niet gepland, maar ik ben al op zoek naar onze volgende uitdaging’ aldus Jochem.