Wilt u uw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezonde leefstijl? Dan bent u, na verwijzing door uw huisarts op praktijkondersteuner, welkom om deel te nemen aan het leefstijlprogramma Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).
De GLI is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in– en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet CooL.
CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een 2 jaar durend programma, dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase.
Het programma wordt uitgevoerd door een leefstijlcoach. Vóór deelname vindt een intakegesprek plaats, waarin o.a. wordt gekeken naar motivatie. Bij deelname aan CooL stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die aan bod komen, zijn:
Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en ondersteunt u een bij u passende beweegactiviteit te vinden (u sport dus niet samen met de leefstijlcoach). Het basisprogramma van de groepsbijeenkomsten is als volgt:
*Lokaal aanbod Omdat voor een gezonde leefstijl bewegen ook belangrijk is, maakt u kennis met de buurtsportcoach of sportconsulent van uw gemeente. Hij/zij is op de hoogte van alle activiteiten bij u in de buurt en kan u, indien gewenst, hiermee verder helpen.
De zorggroep werkt samen met 4 leefstijlcoaches: Emilie de Boer, Annegreet Moree, Greet van Gemert en Marian Schenk. Klik om de namen om kennis te maken met de leefstijlcoaches.
U komt in aanmerking voor het programma als u:
Denk u dat u in aanmerking komt voor deelname? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner. Hij of zij kan u verwijzen naar een leefstijlcoach, die is gecontracteerd met de zorggroep. Als u een verwijzing heeft ontvangen van uw huisarts of praktijkondersteuner neemt de leefstijlcoach contact op met u voor een intakegesprek. Klik hier voor de folder over het GLI programma. Indien u een verwijzing heeft, betekent dit helaas niet dat u altijd direct kunt starten. Er wordt gewerkt met groepen van ongeveer 12 personen, als er dus 12 aanmeldingen zijn kan er pas een groep starten.
Er zijn vele manieren op fitter te worden. Benieuwd wat bij jou past? Kijk dan eens op www.fitopjouwmanier.nl
Na verwijzing van een huisarts of praktijkondersteuner zijn soms nog niet alle vragen beantwoord. De meest gestelde vragen op een rij:
Het medicijn liraglutide (Saxenda®) kan voor de behandeling van een kleine groep mensen met ernstig overgewicht worden vergoed uit het basispakket. Dat schrijft Zorginstituut Nederland in een advies aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De vergoeding geldt alleen voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 35 of hoger die al deelnemen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Voor mensen met een BMI tussen 35 en 40 geldt verder dat zij 1 van 3 bijkomende ziektes moeten hebben. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.
Op de volgende websites vindt u meer informatie over de GLI/CooL.
Coöperatieve Zorggroep Hoeksewaard
Claes Danckaertzstraat 6
3286 AC Klaaswaal
06 – 83 32 88 93
info@zghw.nl
KvK-nummer: 51348411
Copyright Coöperatieve ZorgGroep HoekseWaard