Gezonde leefstijl

Wat is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

Wat is de GLI?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met overgewicht, die willen afvallen en gemotiveerd zijn om gezonder te gaan leven. Het programma duurt in totaal 24 maanden.

Je werkt aan alle aspecten van een gezonde leefstijl: voeding, beweging, omgaan met stress, ontspanning, goed slapen, innerlijke balans en gedragsverandering. De GLI is géén dieet en géén sportprogramma. Het draait om het vinden van een gezonde leefstijl, die je goed kunt volhouden en waarmee je kunt afvallen en daarna op gewicht blijven.

Hoe kan je deelnemen?

Deelnemen kan uitsluitend op verwijzing van je huisarts of specialist. Je moet in ieder geval een BMI hoger dan 30 hebben en in sommige situaties een BMI hoger dan 25. Je huisarts/specialist kan beoordelen of je in aanmerking komt.

Je verwijzing gaat rechtstreeks naar de regiocoördinator, die (meestal via mail) contact met je  opneemt. Je krijgt meer informatie over de beschikbare groepen en het programma. Je wordt ingedeeld in de groep van je keuze. Daarna neemt de betreffende coach contact op om een intakegesprek te plannen. Tijdens het intakegesprek krijg je meer informatie en beslis je samen of je kunt/wilt deelnemen aan de GLI.

Waar kun je deelnemen?

Er zijn meerdere locaties waar het programma wordt aangeboden. Je kunt deelnemen in de gemeente waar je woont, maar ook in alle andere gemeenten waar wij het programma aanbieden.

Wat krijg je vergoed?

Het programma wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder verrekening met je eigen risico.

Meer informatie?

Voor meer informatie klik dan op de folder hieronder of ga naar www.gli-zhz.nl