‘Samen dementievriendelijk’ is een samenwerking van Alzheimer Nederland, pensioenorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS en heeft als doel om de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. ‘Samen dementievriendelijk’ helpt jou je kennis over dementie te vergroten en leert je omgaan met mensen met dementie. Zodat heel Nederland dementievriendelijk wordt!

Daarom zet ZGHW zich samen met ruim 100 andere organisaties, 75 AH-filialen en meer dan 150 ambassadeurs zich in om tijdens de campagneweken, 28 augustus tot 18 september, zoveel mogelijk steunbetuigingen op te halen.

Deze actie is onderdeel van de Campagne ‘”Laat ze niet staan”’, waarbij ‘Samen dementievriendelijk’ laat zien dat een dementievriendelijke samenleving hard nodig is. Een campagnefilmpje wordt verspreid via social media kanalen en een spotje is te zien op de landelijke en regionale televisie.

Het tijdstip voor de campagne is niet toevallig gekozen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht is dit het moment om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Hoe groter het aantal steunbetuigingen, hoe sterker het pleidooi bij gemeenten om meer begrip, aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Steun jij deze actie?

Bij ons op kantoor staan blauw/oranje kartonnen boxen, waarin we alle steunbetuigingen voor een dementievriendelijke samenleving verzamelen.

Kom snel een kaartje invullen en stop deze in de actiebox!

Voor meer informatie over ‘Samen dementievriendelijk’ kijk op https://samendementievriendelijk.nl