Het programma OPEN

Vanaf 1 juli 2020 heeft u als patiënt wettelijk recht op elektronische inzage en afschrift van uw eigen medisch dossier. Om de online inzage te realiseren is het programma OPEN van InEen, LHV en NHG opgericht om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met patiënten. Ga voor meer informatie over OPEN naar de website.

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld:

  • Uitslag van een onderzoek, bijvoorbeeld van bloedonderzoek;
  • het advies van uw huisarts;
  • een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis;
  • een lijst met uw medicijnen;
  • uw allergieën.

U kunt uw medische gegevens online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U kiest een wachtwoord en u kunt zelf inloggen. Alleen u en de huisarts zien uw gegevens. U heeft dan meer informatie om samen met de huisarts te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling. U kunt inloggen via een app op uw telefoon op tablet of via een patiëntomgeving op de praktijkwebsite van uw huisarts. Vraag na bij uw huisarts welke app u kunt downloaden of kijk op de website van uw eigen praktijk.

Meer online mogelijkheden

Naast online inzage in het dossier kunt u via de patiëntomgeving op of app ook gebruik maken van andere online diensten, zoals het maken van een afspraak, het bestellen van herhaalmedicatie, het inplannen van een e-consult of het uitvoeren van een corona-vragentest. Vraag na bij uw eigen huisarts welke online mogelijkheden beschikbaar zijn, dit kan per praktijk verschillen.

Begrijpt u niet alle medisch woorden?

Op www.thuisarts.nl staat veel medische informatie.

Information in different languages

OPEN-Infographic-Arabic

OPEN-Infographic-English

OPEN-Infographic-Polish

OPEN-Infographic-Turkish