Nieuws

Geen categorie

Vaccinatie tegen het coronavirus

Er verschijnt momenteel veel informatie over het vaccineren tegen het coronavirus in de media en op social media. Voor het meest actuele nieuws rondom het vaccineren verwijzen we u naar de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u o.a. vragen en antwoorden over  coronavaccinatie en de vaccinatiestrategie. Tevens vindt u hier informatie over het vaccineren in een begrijpelijke taal en in het Engels.
Lees verder

Geen categorie

Samenwerking Zorggroep Hoeksewaard en Robin in de Regio

Samenwerking Zorggroep Hoeksewaard en Robin in de Regio Binnen Zorggroep Hoeksewaard bestond er een samenwerking met PRO Flexpool samen met Zorggroep Haringvliet en Zorgroep Cohaesie. Al langere tijd was het beeld dat deze samenwerking onvoldoende antwoord biedt op de huidige capaciteitsvraagstukken binnen de huisartsenzorg. Een nieuwe dienstverlening en samenwerking is gevonden in de dienstverlening Robin in de Regio. Samen met Zorggroep Haringvliet, Cohaesie en ZGHW is vanaf november 2020 een nieuw samenwerkingsverband gestart. Wat doet Robin in de Regio? De...
Lees verder

Geen categorie

Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid zoekt per 1 januari 2021 Psycholoog of Orthopedagoog 24 uur met voorkeur GGZ kennis gemeente Hoeksche Waard De pilot jeugd GGZ wordt uitgevoerd door Stichting Jeugdteams Zuid Holland Zuid, Gemeente Hoeksche Waard samen met de Zorggroep Hoeksewaard. In de pilot zijn twee jeugdprofessionals (JGGZ) aangesteld die als extra verbindende schakel zich positioneren in het werkveld van de huisarts en het jeugdteam. Zo wordt de hulp voor een jeugdige georganiseerd op de juiste plek, het aantal verwijzingen...
Lees verder

Geen categorie

Het meekijkconsult in het AlbertContact

‘Het meekijkconsult is rijp voor de normale zorg’ In de oktober 2020 editie van het AlbertContact deze keer een artikel over het meekijkconsult met hierin een interview met Anne Mijn Helming, cardioloog ASz en Wendy Ophorts, zorgmanager Zorggroep Hoeksewaard.
Lees verder

Geen categorie

Informatiekrant Hoeksche Waard: Zorg&Ondersteuning

In juni 2020 is er een informatiekrant Zorg&Ondersteuning uitgebracht. Hierin zijn leuke artikelen opgenomen over de zorg in de Hoeksche Waard. Lees de informatie krant  hier.
Lees verder

Geen categorie

Samen Bewegen

Samen Bewegen Mogelijk beweegt u door de coronacrisis minder dan normaal. De dagelijkse loopjes zijn verminderd en kunt u in groepsverband minder of niet bewegen. Probeer daarom elke dag even een frisse neus te halen en lukt dat niet, dan zijn er ook oefeningen die u thuis (zelfs) op uw stoel kunt doen. Er is een nieuwsbrief ontwikkeld Samen Bewegen. Hierin staan adviezen, telefoonnummers en beweegtips om toch in beweging te blijven. Klik hier voor de nieuwsbrief.
Lees verder

Geen categorie

Inwonersinitiatieven coronacrisis

Heeft u hulp nodig tijdens de coronacrisis? Boodschappen, een praatje of iets anders? Dan zijn er mensen in uw buurt die u willen helpen. Kijk op de site van Welzijn HW voor een overzicht van mensen die iets voor u kunnen doen. https://www.welzijnhoekschewaard.nl/coronacrisis Mocht u zelf hulp willen bieden of een inwonersinitiatief aan het opzetten zijn in de strijd tegen corona? Bel dan met 088-7308900. Welzijn HW ondersteunt u hierbij graag.
Lees verder

Geen categorie

Slaap is de basis voor energiek leven

Gemiddeld slaapt een volwassene zo’n 7 à 8 uur per nacht. Niet iedereen heeft 8 uur slaap nodig. Hoeveel slaap jij nodig hebt, hangt van een aantal zaken af zoals: je gezondheid, je leeftijd en je activiteiten overdag. Sommige mensen slapen structureel meer dan 9 uur. Maar ook te veel slaap kan nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben. Die zijn bijna vergelijkbaar met te weinig slaap. Bepaal jouw uren per nacht Er is een eenvoudige vuistregel. Voel je je genoeg...
Lees verder

Geen categorie

Geen eigen risico meer bij stoppen-met-rokenprogramma

Vanaf 1 januari 2020 betalen patiënten geen eigen risico meer wanneer ze een stoppen-met-rokenprogramma volgen vanuit de eerstelijnszorg. De zorg (begeleiding door een huisarts of geregistreerde coach, indien nodig in combinatie met nicotinevervangende producten en/of voorgeschreven medicatie) wordt volgend jaar volledig vergoed uit de basisverzekering bij gecontracteerde zorgaanbieders. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt van 30 december tot eind januari aandacht voor deze maatregel met een campagne. Lees het nieuwsbericht van het Trimbos Instituut voor meer informatie. 
Lees verder

Geen categorie

Wandel mee in de Hoeksche Waard

Vindt u het leuk om regelmatig met een groep een uurtje langs een groene route te wandelen? Doe dan mee met Gezond Natuur Wandelen. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling in de Hoeksche Waard van een uur. De start is op een vaste plaats en tijd. In de flyer vindt u een overzicht van de plaatsen en tijden. Veel wandelplezier!
Lees verder